Websites personaliseren – Elke dienst een eigen landingspagina

Meestal bieden bedrijven meer dan 1 dienst aan op hun website. Met HTML5 kun je verschillende diensten op 1 pagina zich van elkaar laten onderscheiden. Maar bij de inrichting van een website is het vaak verstandig om voor deze diensten ook eigen landingspagina’s aan te maken.

Elke dienst een eigen landingspagina

Voorbeeld: stel je bent een softwareontwikkelaar. Je hebt een website waarop je jouw softwareproduct verkoopt. Daar hoort echter ook een API service bij. Je doet er dan verstandig aan om je homepage in te richten met verwijzingen naar een landingspagina voor het kopen van jouw softwareproduct en een landingspagina voor het presenteren van nieuwe API versies.

Een pagina voor nieuwe klanten en een pagina voor bestaande klanten dus. Beide doelgroepen krijgen hun eigen stukje website, specifiek ingericht op de zoekintenties die bij de doelgroepen horen.

Gepersonaliseerde pagina’s goed te optimaliseren

Met elke pagina target je een eigen doelgroep, met een eigen zoekintentie. Dit zijn pagina’s die voor de vindbaarheid belangrijk zijn. Want op hoog-relevante pagina’s komen de bezoekers het snelst op binnen. Dit soort landingspagina’s zijn ook nog eens eenvoudig te tracken en dus makkelijk te optimaliseren, want dankzij de specifieke content is het eenvoudig in te schatten welke bezoekers, op welke pagina’s terecht zijn gekomen.

Personaliseer je landingspagina’s

Het personaliseren van websites kan heel ver gaan. Target afzonderlijke doelgroepen door voor elke specifieke doelgroep een eigen landingspagina in te richten, of ga voor hypermodern personaliseren met volledig dynamische website content, bijvoorbeeld geserveerd op basis van IP-adres. Je gebruikt hiervoor de IP-adressen van vaste klanten, maar het is ook goed mogelijk om op andere manieren te personaliseren.

In emailmarketing is personaliseren al jaren de norm, maar gek genoeg lopen websites hierin nog hopeloos op achter. Maak het mogelijk om je klant een eigen versie van jouw website voor te schotelen.