Taken van een webdesigner

Webdesigners zijn verantwoordelijk voor de bouw en lay-out van websites. Ze zorgen er voor dat websites er aantrekkelijk uitzien en gebruiksvriendelijk zijn. Een goede webdesigner weet design en techniek goed met elkaar te combineren. Maar wat voor inhoudelijke taken heeft een webdesigner nu precies?

Basisconcepten websites maken

Een webdesigner vertaalt cryptische omschrijvingen van klanten in een concreet basisconcept. Met codetaal wordt een website stap voor stap opgebouwd, zodat een origineel design ontstaat. De webdesigner houdt zich bij dit basisconcept bezig met kleurgebruik, lay-out en het plaatsen van contentblokken.

Interactieve elementen aan websites toevoegen

Is de klant net zo enthousiast over het basisconcept als de webdesigner? Dan wordt het tijd voor de volgende stap: interactieve elementen aan de website toevoegen. Je kunt hierbij denken aan formulieren, video’s en agenda items.

Websites controleren op gebruiksvriendelijkheid

Als de website zijn definitieve vorm heeft gekregen, worden de puntjes op de I gezet. De webdesigner kijkt (nogmaals) naar de gebruiksvriendelijkheid van de website. Staan de navigatie items in de juiste volgorde? Hoe zit het met de laadsnelheid? En kan men makkelijk navigeren door de website? Als dat zo is, dan is er een nieuwe website geboren die meteen live kan.