Simon Cox

Nationaliteit: Engels
Nu: Cox and co
Eerder: Ik heb het heel goed gedaan, bedankt voor het vragen. En daarom mocht ik een SEO- en Analytics-team opzetten, maar daarvoor deed ik al jarenlang SEO – sinds eind jaren 90.

Hoeveel PR zit er tegenwoordig in SEO werk?
Meestal minder dan zou moeten – als SEO moet je wel denken aan alle zakelijke disciplines die op je project worden toegepast – vaak ontbreekt PR, tenzij het merk groot genoeg is!

Hoe ga je om met een klant die een heel slecht idee heeft?
Hangt er natuurlijk van af. Ik zal het met hen bespreken en proberen hen over te halen om voor een andere koers te kiezen. Als dat niet werkt, dan zal ik doen wat ik kan om het risico te verkleinen en als dat nog steeds niet werkt, ontsla ik de klant.

Een lead uit de tabaksindustrie valt in je schoot. Hoe breng je dit ter sprake bij je team?
Er zijn een aantal bedrijfstakken waar ik niet mee zal werken, waaronder tabak. SEO gaat over het vergroten van de zichtbaarheid van merk en product en ondanks de waarschuwingen rondom tabak is het nog steeds een verslavend ongezond product en die wil ik niet helpen verkopen.

Heb je een specifiek project waar je trots op bent?
Elk project heeft zijn topmomenten en ik hou ervan om vast te houden aan de herinneringen aan die momenten nadat alles is ingestort.

Wat helpt jou om het hoofd te bieden aan stressvolle tijden, zoals de coronacrisis?
Brood bakken – hoewel er mensen zijn die me proberen te dwingen het uit te breiden tot een beroep, maar dan kan het een hele klus worden! Ook modelleer ik smalspoorbanen in 4 mm – hoewel ik echt niet veel tijd krijg, maar het loont echt om iets met atomen te doen in plaats van digitaal. Kan een beetje solderen of verwering van een verfeffect op een model niet verslaan.

Hoe ga jij om met de thuiswerksituatie?
We werken al jaren vanuit huis, dus we hebben een geweldige set-up – de lockdown heeft voor ons geen groot verschil gemaakt.

Shout out naar je assistent!
Paula, mijn vrouw.