Martha van Berkel

Nationaliteit: Canadees
Nu: De CEO van Schema App en een moeder van twee energieke kinderen. Als ik niet aan het werk ben of droom van schema-opmaak, ga ik graag roeien, spelen in het zand (mijn tuin) en ga ik op avontuur met mijn gezin.

Eerder: Ik werkte bij Cisco en leidde een team van product- en programmamanagers. We hebben de grote ondersteuningstools voor Cisco-klanten over de hele wereld beheerd. Mijn favoriete project was het openstellen van de API’s in de ondersteuningsinhoud van Cisco. Ik moest “intrapreneurieel” werk doen met een echt getalenteerd wereldwijd team.

Hoeveel PR zit er tegenwoordig in SEO werk?
Ik denk niet dat het is veranderd. We willen consistent zijn over wie we zijn en wat we doen om onze klanten te helpen. Ik heb er eigenlijk voor teruggeschrikt om meer PR te doen om ervoor te zorgen dat onze posts en berichten echt echt zijn, niet fake.

Hoe ga je om met een klant die een heel slecht idee heeft?
Soms wordt ons gevraagd om schema-markeringen toe te voegen als de inhoud niet op de pagina staat. We zullen het niet doen omdat het in strijd is met de richtlijnen van Google. We wachten tot de inhoud kan worden toegevoegd.

Een lead uit de tabaksindustrie valt in je schoot. Hoe breng je dit ter sprake bij je team?
Ik geloof dat de persoon die aan het account werkt, inspraak moet hebben als het in strijd is met hun geloofssysteem, of iets dat echt fundamenteel in strijd is met hun waarden. Als je echter in een team zit, denk ik dat je nog steeds de klant kunt aannemen en iemand kunt vinden die het goed vindt om aan dat type klant te werken. We nemen geen klanten aan die dingen doen die illegaal zijn.

Wat helpt jou om het hoofd te bieden aan stressvolle tijden, zoals de coronacrisis?
Ik eet veel vetbommen … en maak lange wandelingen, maak fietstochten en ga hardlopen. Naar buiten gaan lijkt de sleutel tot mijn geluk te zijn.

Hoe ga jij om met de thuiswerksituatie?
Het is een beetje een improvisatieshow, maar wij hebben echt een gestructureerde dag voor onze kinderen, plannen ’s nachts veel om er zeker van te zijn dat we een plan hebben voor de volgende dag en eten meer vetbommen!

Shout out naar je assistent!
Bedankt aan mijn Schema App-team, ze helpen allemaal met hun super skills!