Malcolm Slade

Nationaliteit: Engels
Nu: Directeur SEO bij Epiphany Search
Eerder: Werktuigbouwkundig ingenieur. Verkocht op zijn 28ste alles wat hij had om zichzelf door de universiteit te loodsen en voegde zich bij Epiphany als werknemer nr. 1 na vertrek met een BSc (Honneurs) in Computing

Werk je vaak samen met marketeers op andere gebieden?
Absoluut. Ik ben vaak getuige geweest van het effect van het creëren van een merk en ben van mening dat SEO-succes kan worden bevorderd door geïntegreerde PPC, billboard, tv-campagnes, enz.

Moet SEO een managementfunctie zijn?
Ik denk dat SEO altijd onderdeel is geweest van projectmanagement. Veel SEO’s zijn niet thuis in de vaardigheden die nodig zijn om de aanbevelingen die ze doen te implementeren, en de meeste klanten laten ons sowieso niet meer coderen, dus we moeten vaak de projectmanagers zijn om ervoor te zorgen dat onze aanbevelingen met succes worden opgevolgd en geïmplementeerd .

Wat is een persoonlijke carrière-uitdaging die je hebt moeten overwinnen?
Ik ben een probleemoplosser en een perfectionist. Deze klinken als geweldige eigenschappen, maar als ik een probleem tegenkom dat ik niet kan oplossen, heb ik de neiging er geobsedeerd door te raken. En als dit aanhoudt, raak ik erg gestrest. SEO is geen informatica en niet alles kan feitelijk worden verklaard. Dit gaf me veel stress in mijn vroege SEO-carrière. Door therapie en ondersteuning op het werk leerde ik mezelf te reflecteren en mijn triggers te herkennen. Dat is de persoonlijke prestatie waar ik tot nu toe het meest trots op ben.

Heb je gewerkt met mensen die normaal gesproken moeite hebben om aangenomen te worden en een baan te behouden?
Niet in deze rol, maar tijdens mijn 4-jarige universitaire studie werkte ik voor Education Leeds met veel kansarme kinderen en kinderen / jongeren met speciale behoeften.

Werk je vaak op je telefoon, terwijl je laptop daar gewoon ligt?
Niet vaak, maar soms wel. Voornamelijk reageren op e-mails en berichten of documenten beoordelen.