Kristine Schachinger

Nationaliteit: Amerikaans
Nu: SEO met 22 jaar ervaring in digital. Ik doe veel aan siteherstel en sta bekend als een forensisch technische SEO, wat betekent dat ik sites controleer op reële en potentiële algoritmische problemen, en vervolgens help ik sites deze op te lossen. Ik doe ook standaard SEO-ondersteuning, advies en advies, evenals WCAG-toegankelijkheidsbeoordelingen. Persoonlijk hou ik van fotografie, dansen, zingen en Ierse pubs. Ik woon ook in Las Vegas en geef graag tips aan iedereen die een bezoek brengt, wanneer en als dat weer gebeurt.

Eerder: Ik heb 14 jaar voornamelijk gewerkt als ontwerper en front-end ontwikkelaar, voordat ik overstapte naar fulltime SEO. Ik studeerde af met een graad in sociologie en kunst, wat betekende dat ik een jaar Barista moest zijn, voordat ik een klein bedrijf ontdekte dat me zou inhuren om site-ontwerp en front-end codering te doen. Ik ben in 2005 met SEO begonnen om mijn bedrijf te helpen geld te besparen op hun 3 miljoen dollar aan Google Ads-uitgaven.

Hoe ga je om met een klant die een heel slecht idee heeft?
Hangt af van de mogelijke gevolgen van het echt slechte idee. Hoe dan ook, ik vertel ze diplomatiek dat het een heel slecht idee is. Als het mensen echt hun baan zou kunnen kosten, zal ik onvermurwbaar zijn om het niet te doen. We moeten onze strijd kiezen. Verspillen ze gewoon hun eigen tijd en geld, of kunnen zij ervoor zorgen dat iemand de middelen verliest om een dak boven hun hoofd te houden? Ik reageer dienovereenkomstig.

Een lead uit de tabaksindustrie valt in je schoot. Hoe breng je dit ter sprake bij je team?
Ik zou de baan waarschijnlijk niet aannemen en naar iemand anders sturen.

Heb je een specifiek project waar je trots op bent?
Ik zat negen maanden bij Zappos, dat was een van mijn beste en moeilijkste projecten, vooral omdat het bedrijf geen managers heeft. Dus het was mijn taak om in te kopen en het werk te verzetten.

Wat helpt je het hoofd te bieden aan stressvolle tijden, zoals de coronacrisis?
Fotografie en als ik niet in lock down zit is dansen de beste manier voor mij om stress verlichten.

Hoe ga jij om met de thuiswerksituatie?
Geen familie thuis en doe dit al 10 jaar, dus niet echt heel anders, maar ik zorg dat ik ruimte maak voor de normale dagelijkse activiteiten die mijn digitale werktijd verstoren. Het werk moet op een bepaald moment van de dag eindigen, niet gewoon doorgaan omdat je echt niets beters te doen hebt.

Shout out naar je assistent!
Jenny Halasz, Alan Bleiweiss, maar er zijn er zoveel die ik niet allemaal kan noemen!