Jessica Joyce

Nationaliteit: Canadees
Nu: Search consultant en web developer bij Jessica Joyce

Eerder: Webontwikkelaar eind jaren 90. Ik doe nog steeds wat ontwikkelingswerk in mijn rol als adviseur. Alleen niet voor de hoeveelheid JavaScript-frameworks die er zijn. Controversiële kijk – ik mis Flash. Niet vanwege de bruikbaarheid, maar het was leuk om in te werken en het begon mijn carrière – het is nostalgisch.

Hoeveel PR zit er tegenwoordig in SEO werk?
Voor mij persoonlijk niet veel bij mijn huidige klanten – het is in het verleden veel meer geweest. Ik werk aan veel van de achtergrondelementen en achter de schermen met klanten en steun op PR-mensen en inhoudsmensen om actie te ondernemen op alles wat we markeren.

Hoe ga je om met een klant die een heel slecht idee heeft?
Spreek met hen. Vertel ze eerlijk hoe je je voelt, en ondersteun het met zoveel mogelijk schrijven en woorden uit gezaghebbende bronnen en gegevens. Koppel het altijd terug naar de belangrijkste factor = omzet.

Een lead uit de tabaksindustrie valt in je schoot. Hoe breng je dit ter sprake bij je team?
Ik werk met mij, dus ik heb lange discussies met mezelf over alle projecten waar we aan werken haha! Iedereen heeft verschillende regels van wat ze wel / niet willen doen en voor mij is het met wie je werkt. Ik heb met een aantal aardige mensen gewerkt op een aantal controversiële gebieden.

Heb je een specifiek project waar je trots op bent?
Ik kan er niet een die ik hier openbaar kan posten (sorry NDA’s!), Maar mijn favoriete projecten om aan te werken zijn soepel lopende migraties. Ze zijn even stressvol, vooral als er DNS bij betrokken is, maar ze zijn kalmerend omdat ik het gevoel heb dat ik in de Matrix ben om alle elementen te ordenen, ze allemaal op een rij te zetten, in beweging te zetten en de internetschakelaars om te zetten.

Wat helpt jou om het hoofd te bieden aan stressvolle tijden, zoals de coronacrisis?
Computerspelletjes. Wissel de laatste tijd veel (stuur me je Nintendo Friend-code!) Een geweldige manier om niet naar je computer te kijken en je te concentreren op een andere wereld, letterlijk.

Hoe ga jij om met de thuiswerksituatie?
Ik heb thuis een kind van 5 maanden, dus het is de moeilijkste balans die ik tot nu toe in mijn leven heb gehad. Ze doet het echter geweldig en mijn partner en ik hebben besproken hoe we dit allemaal navigeren, dus we ruilen en zorgen ervoor dat er tijdsblokken zijn voor ons allebei.

Shout out naar je assistent!
De Traffic Think Tank-community helpt me regelmatig 😃