Jenny Halasz

Nationaliteit: Amerikaans
Nu: JLH Marketing
Eerder: I worked for Art.com managing their affiliate program.

Hoeveel PR zit er tegenwoordig in SEO werk?
Best veel.

Hoe ga je om met een klant die een heel slecht idee heeft?
Ik vertel ze dat ik begrijp waarom dit idee aantrekkelijk lijkt, maar ik zou willen dat ze nadenken over … en uitleggen waarom ik denk dat het een slecht idee is, zonder te zeggen ‘het is een slecht idee’. Mijn doel is om de cliënt die woorden te laten zeggen in plaats van dat ik dat moet doen.

Een lead uit de tabaksindustrie valt in je schoot. Hoe breng je dit ter sprake bij je team?
Ik geloof heel sterk dat mensen niet zouden moeten werken aan projecten waar ze persoonlijk op tegen zijn. Ik denk dat het onmogelijk is om je best te doen als je negatieve gevoelens hebt over de cliënt. Persoonlijk vind ik de tabaksindustrie onsmakelijk, dus ik zou geen project bij de klant aannemen en mijn team in die positie plaatsen.

Heb je een specifiek project waar je trots op bent?
Ja, ik heb echt geweldig werk gedaan voor een vape-bedrijf dat een geweldig product heeft geleverd. We hebben honderden miljoenen verkocht voordat Big Tobacco hen uit de industrie dwong … zie vorige vraag.

Wat helpt jou om het hoofd te bieden aan stressvolle tijden, zoals de coronacrisis?
Ik ben hopeloos verslaafd aan Candy Crush. Ik speel het altijd als ik een oplossing voor een probleem probeer te bedenken. Iets aan de patronen zet mijn brein weer aan het werk.

Hoe ga jij om met de thuiswerksituatie?
Niet goed! Haha ik heb thuis twee jongens (10 en 13) en het was erg moeilijk om werk en privé te combineren. Maar we redden het. We zijn gezond en hebben elkaar nog niet vermoord!

Shout out naar je assistent!
Kristine Schachinger! Ik weet niet wat ik zou doen zonder met haar over ideeën te kunnen sparren! Het is zo geweldig om een andere SEO te hebben die jou kan controleren.