Jake Bohall

Nationaliteit: Amerikaans
Nu: Mede-oprichter en Lead SEO bij Hive Digital, een boetiekbureau dat zich richt op bedrijven die een positieve bijdrage leveren en impact hebben in de wereld.

Voorheen: had een opstart van verzekeringsdiensten die probeerde een platform te verkopen om elementen van verzekeringsclaims te automatiseren met Froogle en een biedplatform voor aannemers. Vervolgens mede-oprichter van een startup die in feite dvd-Netflix voor wijn was en een TasteID voor mensen creëerde. Leerde coderen en verdiepte zich in digitale marketing en SEO.

Werk je vaak samen met marketeers op andere gebieden?
Idealiter wel. Ons bureau werkt met betaald en social, dus ik werk vaak met die teams samen met betrekking tot zoekwoordonderzoek (betaald), optimalisatie van bestemmingspagina’s (betaald en analytisch team) en het testen van contentstrategieën en persona’s (social).

Moet SEO een managementfunctie zijn?
Uiteindelijk denk ik van wel. Zonder een hoog mandaat is het moeilijk om een ​​organisatie zover te krijgen dat ze SEO in haar DNA codeert. In het huidige landschap raakt SEO alles, van productontwikkeling en levering tot klantenservice en ondersteuning. Als je niet iedereen op dezelfde pagina kunt krijgen met een solide technische basis, consistente inhoud / berichtenuitwisseling en marketingteams die inzetten op bereik en links, dan kun je jouw uiteindelijke potentieel niet bereiken.

Wat is een persoonlijke carrière-uitdaging die je hebt moeten overwinnen?
Delegeren! Het is zo moeilijk om niet elke puzzel te willen maken. Ik heb heel hard moeten werken om projecten en taken af ​​te staan ​​… Toegegeven, het duurde ook lang om een ​​kick-ass team samen te stellen dat ik volledig vertrouw, dus ik voel dat ik een goed excuus heb om te hebben moeten wachten, dus lang 😉

Heb je gewerkt met mensen die normaal gesproken moeite hebben om aangenomen te worden en een baan te behouden?
Waarschijnlijk wel, maar ik kan eerlijk gezegd geen scenario in detail bedenken. Er is zeker een beetje beweging in deze branche met getalenteerde SEO’s waar zoveel vraag naar is. Ik denk dat de enige uitdaging die ik heb gezien bij het “behouden” van een baan, bij de bureaus was die niet volwassen genoeg zijn geworden om het klantenverloop adequaat te plannen en gezonde klantenportefeuilles te behouden.

Wie is je favoriete niet-fictieve superheld?
Ik heb niemand specifiek die ik als mijn favoriete superheld zou beschouwen. Als ik cheesy mag zijn, zou ik mijn vader zeggen. Op 85-jarige leeftijd loopt hij nog steeds circels rond iedereen op de ‘boerderij’. Hij heeft altijd ongelooflijke integriteit en gratie getoond en na 65 jaar huwelijk is hij nog steeds waanzinnig verliefd op mijn moeder.

Werk je vaak op je telefoon, terwijl je laptop daar gewoon ligt?
Heel vaak ga ik naar mijn telefoon voor een gerichte ronde van inboxopruiming. Vermindert een beetje afleiding en helpt me mijn inbox te beperken tot alleen desktop-problemen die meer focus vereisen. Superhuman is hier een geweldig programma voor!