David Iwanow

Nationaliteit: Australisch, sommigen zeggen Nederlands
Nu: 13+ jaar in SEO, woonachtig en werkend in Nederland bij Danone en Travel Network
Eerder: behaalde een bedrijfsdiploma en werkte enkele jaren in bars en nachtclubs. Werkte in callcenters op kantoor en startte vervolgens een bureau

Werk je vaak samen met marketeers op andere gebieden?
Vrij vaak, maar soms niet genoeg, omdat we vergelijkbare uitdagingen hebben bij het genereren van verkeer en ervoor moeten zorgen dat het verkeer kwalitatief en betrokken is. Zowel SEO als PPC hebben bestemmingspagina’s van hoge kwaliteit nodig, dus het is logisch om de zoekwoorden op elkaar af te stemmen.

Moet SEO een managementfunctie zijn?
Ja, omdat je een buy-in van het hogere management nodig heeft om dingen gedaan te krijgen en een budget voor de beste SEO-tools om je werk schaalbaar te maken.

Wat is een persoonlijke carrière-uitdaging die je hebt moeten overwinnen?
Ik begon mijn eigen bureau te runnen met nauwelijks enige SEO-ervaring. En toen ik probeerde om als zelfstandige uit te breken als werknemer, duurde dat ongeveer 2-3 jaar. Ik zat aan de andere kant van de tafel van verschillende agentschappen uit het verleden die me afwezen, omdat ze op zoek waren naar iemand met ervaring.

Heb je gewerkt met mensen die normaal gesproken moeite hebben om aangenomen te worden en een baan te behouden?
Ja, veel freelancers waarmee ik werk, kunnen of willen niet werken in een normale baan. Als je goed bent in wat je doet en er een passie voor hebt, zal ik eerder voor jou kiezen, dan voor iemand die een vakje kan aanvinken en de juiste dingen kan zeggen.

Werk je vaak op je telefoon, terwijl je laptop daar gewoon ligt?
Ik probeer het niet te doen, tenzij het een messenger-app is. Ik heb een hekel aan typen op toetsenborden van telefoons. Ik begon dit interview op mijn telefoon en bedacht toen dat ik het leven zou haten als ik doorging, en pakte mijn laptop.