Chris Simmance

Nationaliteit: Brits
Nu: Torque Partnership
Eerder: Ik was 10 jaar een Snowboard gids in de Alpen

Hoeveel PR zit er tegenwoordig in SEO werk?
Voor linkbuilding, als er een budget is, veel. Over het algemeen is digitale PR geen SEO. Linkbuilding is dat ook echt niet.

Hoe ga je om met een klant die een heel slecht idee heeft?
Moreel en ethisch: ontsla ze.
SEO-wijzigingen: maak het duidelijk, bevestig opnieuw de reden dat je er bent. Bewijs dat het verkeerd is en laat ze dan iemand anders zoeken om het te doen en benchmark dat… Voor een case study.

Een lead uit de tabaksindustrie valt in je schoot. Hoe breng je dit ter sprake bij je team?
Ik ben geneigd te denken dat als je een manier moet vinden om een klant aan het team te verkopen, het ethische of morele antwoord al is gegeven. Als je echt het geld wilt, stuur de lead dan naar iemand die flexibeler is en vraag om een verwijzingsvergoeding.

Wat helpt jou om het hoofd te bieden aan stressvolle tijden, zoals de coronacrisis?
Ik rijd met mijn OneWheel XR + door Londen als het stil is in de stad. Ik breng letterlijk al mijn vrije tijd door met mijn vrouw en honden en dat helpt stress te verminderen.

Hoe ga jij om met de thuiswerksituatie?
Stel grenzen, houd je eraan en sluit de deur naar kantoor ALS je kunt. Als je het niet gescheiden kunt houden, creëer dan een post-word-dagritueel dat de context van je geest verandert voor de avond / het weekend.

Shout out naar je assistent!
@vickysimmance (ZEKER niet mijn assistent maar de enige persoon die met mij kan werken)