Brian Barwig

Nationaliteit: Canadees
Nu: Sterlingsky
Eerder: Ik doe al ongeveer 14 jaar SEO. Daarvoor werkte ik voor een online ticketmakelaar (we verkochten tickets naar plaatsen als Stub Hub).

Hoeveel PR zit er tegenwoordig in SEO werk?
Typisch SEO-antwoord, maar het hangt ervan af. Sommige klanten hebben een goede hoeveelheid inhoud, links, PR, middelen nodig om te kunnen concurreren in hun niche. Anderen hebben alleen wat spamopruiming en GMB-optimalisatie nodig om te slagen. Voor kleinere klanten, zoals degene waar ik normaal aan werk, is PR niet zo nodig.

Hoe ga je om met een klant die een heel slecht idee heeft?
Vertel hen dat het een slecht idee is, we raden ze niet aan het na te streven, en waarom dat zo is. Als ze er nog steeds op staan, krijgen we schriftelijk bericht dat we het idee niet aanbevelen, maar dat we het zullen doen omdat ze vooruit willen. Op die manier, als er iets mis gaat, hebben we documentatie waarin staat dat wat we voor hen hebben gedaan, omdat ze wilden dat we dat deden.

Een lead uit de tabaksindustrie valt in je schoot. Hoe breng je dit ter sprake bij je team?
Ik zou eerlijk zijn met het team. Ik zou de klant waarschijnlijk niet nemen en ik neem aan dat mijn team mij zou steunen en hetzelfde zou voelen. We zouden deze lead waarschijnlijk doorgeven aan iemand anders.

Heb je een specifiek project waar je trots op bent?
Ja, meerdere. Ik heb verschillende kaarten en infographics geproduceerd die de afgelopen 3 jaar veel grip, verkeer, PR en links hebben gekregen.

Wat helpt jou om het hoofd te bieden aan stressvolle tijden, zoals de coronacrisis?
Hockey, vlees roken.

Hoe ga jij om met de thuiswerksituatie?
Ik heb de afgelopen 12 jaar bijna uitsluitend vanuit huis gewerkt. De COVID-19-situatie verandert niet veel in mijn dagelijkse werk, alleen dat mijn kinderen nu overdag thuis zijn. Het is wat luider en chaotischer in huis, maar dat is het.

Shout out naar je assistent!
Dave DiGregorio (@deegs20)