Brandon Schmidt

Nationaliteit: Amerikaans
Nu: ydop
Eerder: Gewijde dominee

Hoeveel PR zit er tegenwoordig in SEO werk?
Veel meer dan ik aanvankelijk dacht. Er is zoveel voordeel van vermeldingen in de media en andere berichtgeving – van linkbuilding tot meer merkverkeer tot zelfs de pagina met zoekresultaten van het merk.

Hoe ga je om met een klant die een heel slecht idee heeft?
We proberen vertrouwensrelaties op lange termijn met onze klanten op te bouwen. Veel van onze klanten vertrouwen op ons om hen te leiden en hen te informeren over SEO en digitale marketing. Als een klant bij ons komt met een slecht idee, zien we het meestal als een kans om ze te leren hoe dit een negatieve invloed kan hebben op hun merk.

Een lead uit de tabaksindustrie valt in je schoot. Hoe breng je dit ter sprake bij je team?
Gelukkig bevinden we ons in de benijdenswaardige positie om selectief te zijn in voor wie we werken. Een bedrijf in een ethisch twijfelachtige ruimte zou ons eerste gesprek niet redden.

Wat helpt jou om het hoofd te bieden aan stressvolle tijden, zoals de coronacrisis?
Houtbewerking en LEGO sets bouwen met mijn dochter.

Hoe ga jij om met de thuiswerksituatie?
Ik gebruik momenteel mijn dressoir in mijn slaapkamer als mijn sta-bureau. Als de slaapkamerdeur dicht is, weten de kinderen dat papa aan het werk is. Als ik de deur open en naar beneden ga, probeer ik volledig bij hen aanwezig te zijn. Geen werk of e-mails.