Barry Adams, boze oude SEO vent

Nationality: Engels
Nu: Oprichter Polemic Digital SEO Consultancy
Eerder: Ik was een IT-man die zich richtte op technische ondersteuning en netwerkbeheer

Hoeveel PR zit er tegenwoordig in SEO werk?
Voor mij geen. Ik doe niets PR-gerelateerd in mijn SEO-werk.

Hoe ga je om met een klant die een heel slecht idee heeft?
Ik vertel ze dat het een heel slecht idee is en doe het niet.

Een lead uit de tabaksindustrie valt in je schoot. Hoe breng je dit ter sprake bij je team?
Zoals inmiddels algemeen bekend, heb ik geen scrulpes. Ik zou met tabaksfabrikanten werken. Hoewel ik principiële limieten heb over met welke klanten ik zou werken, zit een tabaksbedrijf niet aan de slechte kant van die limieten.

Heb je een specifiek project waar je trots op bent?
Ik maakte deel uit van de SEO-inspanning die thesun.co.uk veranderde van een kleine speler in de meest populaire nieuwswebsite in het VK. Of je het nu eens bent met de inhoud van The Sun of niet, je kunt het succes van hun SEO niet tegenspreken.

Wat helpt jou om het hoofd te bieden aan stressvolle tijden, zoals de coronacrisis?
Dezelfde hobby waarop ik vertrouwde om me jarenlang gezond te houden: ultra gewelddadige videogames spelen.

Hoe ga jij om met de thuiswerksituatie?
Het is zwaar. Ik ben niet zo productief als in mijn kantooromgeving, maar ik probeer wel een aparte ruimte over te houden voor werk die ik niet gebruik voor ’thuisleven’, en vice versa.