Andrew ‘Optimisey’

Nationaliteit: Engels
Nu: Optimisey
Eerder: Algemene digitale marketingrollen

Hoeveel PR zit er tegenwoordig in SEO werk?
Voor mij niet veel. Voor linkbuilding? Veel.

Hoe ga je om met een klant die een heel slecht idee heeft?
Ik * probeer * het met vriendelijkheid te doden; om te begrijpen waar ze vandaan komen (wat is bijvoorbeeld het doel dat ze willen bereiken met dit vreselijke idee en is er een betere, niet vreselijke manier om hetzelfde te doen?).

En dan om te proberen uit te leggen, maar ook om te demonstreren – om hen een voorbeeld te laten zien van iemand die het vreselijke doet en het mislukt; of ze gegevens laten zien die bewijzen dat dit een slecht idee is.

Een lead uit de tabaksindustrie valt in je schoot. Hoe breng je dit ter sprake bij je team?
Ik zou het niet doen. Om echt je beste werk te kunnen leveren, moet je je echt ‘in’ het merk voelen waarmee je werkt en van hun succes genieten of er in ieder geval van genieten.

Ik kan niet enthousiast worden over “Yay! We hebben vandaag 2000 meer mensen laten roken!” en ik zou niet willen werken met een team dat dat wel deed … zelfs niet een fictief team.

Heb je een specifiek project waar je trots op bent?
Ik ben best trots op de SEO-evenementen die ik organiseer. Ik ben gezegend met een aantal werkelijk fenomenale sprekers die kennis kwamen delen en – dankzij de sponsors – zijn ze 100% gratis.

Wat helpt jou om het hoofd te bieden aan stressvolle tijden, zoals de coronacrisis?
Los van Twitter? 😄

Ik heb drie kinderen (en een hond) dus ook geen massa vrije tijd! Maar op die zeldzame momenten kijk ik graag naar trashy tv met mijn vrouw.

Hoe ga jij om met de thuiswerksituatie?
Ik startte mijn eigen bedrijf, fulltime, in januari (geweldige timing hè?), Dus ik zat net in mijn groove met WFH!

Het combineren van werk en gezin is moeilijk. Mijn truc (hoewel het volkomen onherhaalbaar is voor iemand anders) is om een geweldige partner te hebben. Mijn vrouw is een (meerdere malen) gepubliceerde auteur die zich opmaakt voor een doctoraat in de geschiedenis, maar – gelukkig voor ons – ook zelfstandige. Dat betekent dat ze haar werk kan terugschroeven om onze thuisschool te runnen, zodat ik met klanten en werk kan jongleren.

Ik zou op allerlei manieren verdwaald zijn zonder haar, niet alleen op het gebied van werk en privé.

Shout out naar je assistent!
Claire Carlile