Relevante clicks met verleidelijke meta data omschrijvingen

Een zoekresultaat dat vol staat geschreven met allerlei zoekwoorden die op elkaar lijken: ziet dat er betrouwbaar uit, of heeft dat een spammerige uitstraling?

De hoeveelheid zoekwoorden die in de meta data omschrijving staan is niet zo belangrijk als het aantal relevante clicks dat er op het zoekresultaat wordt gegeven. Een verleidelijke tekst in de omschrijving van het zoekresultaat zal mensen eerder op het zoekresultaat doen klikken, dan alleen een rijtje keywords.

Google hecht al jaren minder belang aan de zoekwoorden die in de meta data worden gezet. Daarentegen let ze zeer sterk op kliksignalen, al geeft ze dat zelf niet graag toe. Geven haar gebruikers weinig clicks op het getoonde zoekresultaat, of gaan zij na het geven van een klik direct weer weg van de pagina? Dan ziet Google dat als een slecht teken.

Wees in het zoekresultaat helder over wat er op de pagina te zien is. Probeer je Google gebruikers te misleiden? Dan gaan de bezoekers na het geven van een klik direct weer van de pagina af. Dat bezoekersgedrag is goed zichtbaar en wordt gemeten als een bounce. Een hoge bounce ratio kan worden gezien als een sterk signaal dat bezoekers met jouw zoekresultaat niet vinden wat zij zoeken.

Het kan echter ook zijn dat bezoekers snel op een belknop drukken en dus juist gauw worden geholpen. Vraag de SEO specialist de juiste context te geven aan de analytics data die je ziet.