Remco Tensen SEO logo

Stelling Tegenstelling Synthese

Als digitale markteer, Copywriter en SEO, balanceer je tussen de vrijheid van creativiteit en de regels van algoritmes, data en cultuur. Je bent onderzoeker en filosoof tegelijk. Nieuwe ideeën ontstaan waar wij de moeite nemen om geaccepteerde opvattingen uit te dagen. Doe dat in artikels en media, want het levert belangrijke voordelen op.

Remco Tensen SEO logo

SEO het is crisistijd dus praat over ROI

Als het goed gaat hoef je niet stil te staan bij wat je niet goed doet. Is er een economische onzekere tijd, dan ontkom je er niet aan om daar goed over na te denken en effectiever te communiceren over de waarde van SEO-werk. Want in crisistijd hebben ondernemers aandacht voor 1 ding: ROI.

Remco Tensen SEO logo

Test CRO ook voor mobiele website versie

In 2015 veroorzaakte Google’s eerste mobiele zoekalgoritme-update een ware ‘Mobilegeddon’. De posities van zoekresultaten van niet-mobielvriendelijke pagina’s daalden met gemiddeld 12% en de prijs per klik (CPC) van Google Adwords (nu Google Ads) steeg met gemiddeld 16%.

Remco Tensen SEO logo

Search nog altijd belangrijk

Search is de meest effectieve online verkeersgenerator en zichtbaarheidsbron. Zonder noemenswaardig alternatief. Aanwezigheid in Google Search is niet echt een optie: als een bedrijf niet op Google staat, dan bestaat het niet.

Remco Tensen SEO logo

Kleurgebruik bij Webdesign

Door kleur te gebruiken, wek je emoties op. Dat weten schilders, tekenaars én Webdesigners. Want ook op het web kun je mensen of potentiële klanten beïnvloeden door het gebruik van kleur. Maar waar staan die kleuren eigenlijk voor? En welke boodschap breng je met kleur over?

Remco Tensen SEO logo

CTA wat webdesigners kunnen leren van de horeca

Ooit van de afkorting CTA gehoord? Dat staat voor Call-to-Action. De “roep tot actie”, of de factoren die mensen aanzetten tot het verrichten van de gewenste handeling. De “aanzet tot handelen”. De CTA is geen knop, het is een beleving. Bij bars en restaurants vind je de CTA op de gevel. Wat kunnen Webdesigners leren van het CTA gebruik van bars en restaurants?

Remco Tensen SEO logo

Websiteteksten schrijven voor Dummies

Communicatie is geen kwestie meer van zenden en ontvangen. Met alle social media posts, blogs en appjes is iedereen tegenwoordig schrijver. Maar hoe zorg je er nu voor dat je een goede tekst schrijft? En wat is een goede tekst eigenlijk? Volg deze gouden tips en jij kunt ook in begrijpelijk Nederlands een tekst schrijven die indruk maakt.

Remco Tensen SEO logo

Taken van een webdesigner

Webdesigners zijn verantwoordelijk voor de bouw en lay-out van websites. Ze zorgen er voor dat websites er aantrekkelijk uitzien en gebruiksvriendelijk zijn. Een goede webdesigner weet design en techniek dus goed met elkaar te combineren. Maar wat voor inhoudelijke taken heeft een webdesigner nu precies?

Remco Tensen SEO logo

Professionele webdesigners herkennen

Met een beetje creativiteit kan iedereen een website maken. Alles wat je nodig hebt is een open source cms en liefst ook nog wat kennis van HTML en Photoshop. Jij zoekt een professional, geen amateur. Je hebt de contactgegevens en maakt een afspraak. Hoe weet je zeker dat je te maken hebt met een professionele Webdesigner?