Professionele webdesigners herkennen

Met een beetje creativiteit kan iedereen een website maken. Alles wat je nodig hebt is een open source cms en liefst ook nog wat kennis van HTML en Photoshop. Jij zoekt een professional, geen amateur. Je hebt de contactgegevens en maakt een afspraak. Hoe weet je zeker dat je te maken hebt met een professionele Webdesigner?

Kennis van code taal

Naast creatief talent is ook kennis nodig om een webdesign professional te worden. Inderdaad, originaliteit in dit werkveld kan een voordeel zijn, maar nog belangrijker is inzicht in code taal. Die wereld van code taal, bestaat uit meer dan alleen HTML en Javascript en verandert continue.

Van maximaal naar minimaal design

Echte webdesigners pronken niet met hun skills. Ze zorgen juist voor een minimalistisch design dat de aandacht op een natuurlijke manier trekt. Geen afleiding of poespas, maar een doelgerichte structuur. Zo kan de klant makkelijk door de website bewegen. Wel zo gebruiksvriendelijk.

Design keuzes onderbouwen

Flitsende websites bouwen is niet zo moeilijk. Wel is het moeilijk om te onderbouwen waarom een website eruitziet, zoals het eruitziet. Veel webdesigners kunnen hun design keuzes namelijk niet onderbouwen: het is gewoon mooi. Maar een echte Webdesigner denkt na over kleurgebruik, lay-out en contentblokken.

Webdesign als marketingmiddel

Ondanks dat webdesigners zichzelf zien als artistiekeling, kun je webdesign niet zien als kunst. Een website kan er nog zo mooi uitzien, maar als deze niet gebruiksvriendelijk is, levert het geen rendement op. Kortom: een website moet vanuit commercieel oogpunt worden gemaakt en conversie opleveren.

Samenvattend: een professionele Webdesigner heeft verstand van verschillende soorten codetaal, maakt websites met minimalistisch design en onderbouwt zijn keuzes. Last but not least: een professionele Webdesigner ziet zijn website als marketingmiddel. Conversie is key.