Digitaal kan meer maar meer mogelijkheden is meer werk

Remco Tensen SEO specialist

Gebruik automatisering om efficiënter marketingtaken uit te voeren

Het verzenden van e-mails, het publiceren van artikels, het plaatsen van berichten naar online distributiekanalen en hoe dat allemaal in verbinding staat met lead nurturing programma’s, campagnetracking en crm: ik leg je in 5 minuten uit waarom het verstandig is marketing automatisering te implementeren in je bedrijf.

Online zijn er veel meer mogelijkheden om mensen te bereiken. Maar deze toename in mogelijkheden betekent ook dat het werk dat bedrijven moeten doen is toegenomen.

En als je contactgegevens verzameld in een databank, dan moet je deze contacten vaak nog omzetten naar klanten. Al deze taken handmatig uitvoeren zou een gigantische onpraktische inspanning zijn.

Marketing automatisering met behulp van Salesforce, Simplicate CRM- en projectsoftware en andere tools, zorgt voor operationele efficiëntie en schaalvergroting bij het uitvoeren van deze taken, zodat de inkomsten uit online marketingactiviteiten worden verhoogt.

Marketing automatisering voedt je leads met inhoud die is afgestemd op hun behoeften. En het stelt je bedrijf in staat om sneller en eenvoudiger op te schalen.

Betaalbare hulp bij je basisproject

Voor 35 euro per uur antwoord op je basisvragen

Wil je weten waar je over moet schrijven?
Weet je niet zeker of je op de goede weg zit?
Heb je vragen over je online aanwezigheid?
Begin je net met digitale marketing?

WhatsApp met Remco

Inzicht in wat er gebeurt om het maximale te halen uit je marketing campagnes

logo van Remco Tensen Consulting

Alle data centraal opgeslagen en eenvoudiger te begrijpen

Strategische visie doe je op door kennis op te doen, zodat je een begrip ontwikkeld voor de marketingbeslissingen en investeringen die er moeten worden gemaakt. Analytics registreert wat je doelgroep daadwerkelijk doet, maar het is een lastige taak om campagneresultaten voor elk kanaal afzonderlijk te bekijken en de geleerde lessen toe te passen op toekomstige inspanningen.

Marketingautomatiserings-software centraliseert de gegevens in een database, zodat je ziet hoe een online marketingstrategie presteert op verschillende zoom levels: op strategisch niveau of met de focus op een specifieke tactiek of kanaal.

Met de analytics data vanuit je marketing automation tool, maak je gemakkelijk aanpassingen in de campagnes om ze verder aan te scherpen.

Met A/B-testen laat je reeds goed presterende campagnes nog beter presteren op pagina’s waar de lead actie moet worden uitgevoerd. De zogenaamde landingspagina’s presenteer je in twee versies aan je doelgroep segmenten. Op deze manier test je verschillende elementen tegenover elkaar: aanbiedingen, kleuren, teksten, afbeeldingen, videos, layouts, etc.

 Wat doet een digitale marketeer:

  1. Regelmatig publiceren
  2. Optimaliseren voor Search (SEO)
  3. E-mailmarketingcampagnes versturen
  4. Content maken en op social media zetten
  5. Betaalde advertentiecampagnes beheren
  6. Data analyseren en strategie aanpassen

Met marketing automatisering kan je bedrijf op meerdere plaatsen tegelijk zijn. Publicaties, social media kanalen, e-mails, aanmeldformulieren en belacties, afsprakenplanning: marketing automatisering geeft je de tools om ze achter de schermen te beheren.

Met de strategisch verzamelde klantgegevens is het mogelijk om effectieve doelgroepsegmentering toe te passen voor bijvoorbeeld: productlanceringen, webinars en exclusieve promoties. Dit maakt het mogelijk om campagnes te personaliseren.

Uiteindelijk kan automatisering de bedrijfsvoering en de verkoopafspraken voor elk bedrijf aanzienlijk verbeteren. Een nieuwe lead zet direct een workflow in gang die de klant onmiddellijk ontvangt.

Ik ga heel veel vragen stellen. Zin in!

Marketing Strategie

Geen campagnetest, geen marketingfunnel, geen tactiek, zonder een marketing strategie.

Website Kwaliteitscheck

Complete Technical SEO website kwaliteitscheck met heldere actiepunten die je direct zelf toepast.

Rocket Channels

Ik kom proactief met andere benaderingen, bekijk de resultaten en test regelmatig nieuwe kanalen.

SEO specialist computer

Hoe integreer ik mijn CRM met mijn marketing activiteiten?​

Gebruik de kracht van automatisering om crm, Sales en de gebruikersinterface van toepassingen aan elkaar te koppelen. De integratie met marketing automatisering zorgt dat jij bedrijfsprocessen autonoom kan uitvoeren en kan optimaliseren.

Voor een beter overzicht, kostenbesparing en eenvoudige opschaling.​

WhatsApp met Remco