Stel jezelf de vraag: zou ik bij mijn webshop mijn creditcard gegevens achterlaten?

Remco Tensen SEO specialist

Expertise Autoriteit en Vertrouwen verhogen voor het eerder overtuigen van je klanten

Met de E-A-T scan kijk je door de ogen van mensen naar je pagina’s en ontdek je welke elementen het vertrouwen winnen bij je websitebezoekers. Analyseer je webshop of website volgens de E-A-T richtlijnen, gebruikt door Google’s ruim 10.000 ‘Quality Raters’ die websites beoordelen over heel de wereld.

E-A-T in SEO staat voor Expertise, Autoriteit en Betrouwbaarheid. Dit concept wordt uitvoerig besproken in de 168 pagina’s tellende richtlijnen voor kwaliteitsbeoordelaars van Google. Het aantonen van goede E-A-T zowel op als buiten je website kan mogelijk helpen om je zichtbaarheid in de Google-ranglijsten te verbeteren.

Ik denk dat websites negatief zijn beïnvloed door Google Quality-updates, omdat ze een gebrek aan E-A-T hebben. Ik heb ook het genoegen gehad bedrijven te helpen hun Google E-A-T te verbeteren, door betrouwbaarheidselementen op de website te analyseren en toe te voegen en door online PR campagnes in te zetten om de online merken autoriteit te verhogen. Met als gevolg een toename van het verkeer.

Het advies van Google is dat als je negatief bent beïnvloed door een zogenaamde ‘core update’, het verstandig is om “de richtlijnen voor kwaliteitsbeoordelaars & E-A-T te leren kennen”.

Met de E-A-T scan weet je zeker dat je webshop voldoet aan alle betrouwbaarheidseisen van je doelgroep.

Betaalbare hulp bij je basisproject

Voor 35 euro per uur antwoord op je basisvragen

Wil je weten waar je over moet schrijven?
Weet je niet zeker of je op de goede weg zit?
Heb je vragen over je online aanwezigheid?
Begin je net met digitale marketing?

WhatsApp met Remco

YMYL websites worden door Google strenger beoordeeld

logo van Remco Tensen Consulting

Your-Money-Or-Your-Life Websites

Als je een medische, juridische of financiële site hebt, dan is een goede E-A-T cruciaal. Volgens Google is een ‘Your money or your life” (YMYL) website, elke website die mensen advies geeft, of iets verkoopt, dat impact heeft op hun financiële situatie, gezondheid en geluk. Je bent waarschijnlijk al YMYL, zodra je producten verkoopt.

Vrijwel alle websites zijn YMYL

Als mensen op je website persoonsgegevens achterlaten, dan moeten zij hem kunnen vertrouwen. Daarom geloof ik dat je vrijwel alle websites, met- en zonder webshop, als zijnde YMYL moet beschouwen.

Google’s ‘Quality Rater Guidelines’ (QRG) vertellen dat een YMYL-site die geen E-A-T heeft, moet worden beschouwd als een site van lage kwaliteit. Wil jij aan alle benodigde E-A-T richtlijnen voor een site in jouw niche voldoen? Vraag dan direct jouw E-A-T scan aan.

Ik ga heel veel vragen stellen. Zin in!

Marketing Strategie

Geen campagnetest, geen marketingfunnel, geen tactiek, zonder een marketing strategie.

Website Kwaliteitscheck

Complete Technical SEO website kwaliteitscheck met heldere actiepunten die je direct zelf toepast.

Rocket Channels

Ik kom proactief met andere benaderingen, bekijk de resultaten en test regelmatig nieuwe kanalen.

Copywriting

Hoe verhoog ik mijn conversies?

Met de E-A-T scan kijk je door de ogen van echte mensen naar je website pagina’s. Analyseer je website volgens de richtlijnen gebruikt door Google’s ‘Quality Raters’.

Verhoog de vindbaarheid en het vertrouwen bij je doelgroep. Analyseer Expertise, Autoriteit en Betrouwbaarheid, op en om je website met de E-A-T scan.​

WhatsApp met Remco