Crawlen en mobiele weergave

Als het leesprogramma de elementen op je mobiele websiteversie niet kan lezen, dan kan het algoritme-systeem een pagina niet voor zichzelf ‘weergeven’. Waar moet je op letten?

Alle links moeten te volgen zijn door het leesprogramma (de crawler). Alle links die worden weergegeven door javascript, moeten de link-code a href= bevatten.

Zorg dat alle voor zoekmachines en screen readers relevante afbeeldingen zijn voorzien van omschrijvende teksten (alt text). Schrijf niet: “Nederlandse vlag rood wit blauw”, maar schrijf: “Nederlandse vlag om aan te geven dat de pagina in het Nederlands staat weergegeven”.

Voeg inhoudsstructuren toe door in de code header tags en jump links toe te voegen. Zo maak je passage indexing mogelijk. Dit is een nieuwe technologie die wordt gebruikt om individuele passages binnen een pagina in zoekresultaten te rangschikken.

Gebruik stylesheets waarvoor ze bedoeld zijn: het stylen van pagina-elementen. Voor zoekmachines of advertenties belangrijke elementen moeten niet in de stylesheet staan.

Meer weten over SEO? Maak gebruik van de SEO coaching servicelijn voor betaalbaar advies over digitale marketing.