Content is branding, branding is content

Je hebt vast al eens gehoord dat het voor de vindbaarheid belangrijk is om regelmatig nieuwe waardevolle content aan je website toe te voegen. Maar wat als je nieuwe website pas online staat? Heeft het dan zin om veel tijd te besteden aan het schrijven van goede websiteteksten? Je trekt tenslotte nog niet veel bezoekers die de teksten zullen lezen?

Online branding, de groei van je online merkreputatie, is belangrijk voor het vergroten van de organische vindbaarheid van je website. Je werkt aan online branding door te zorgen voor een website met een eigen, herkenbare uitstraling, die regelmatig wordt voorzien van relevante content waar de bezoeker iets aan heeft.

Waardevolle content maken kost veel tijd en het groeiproces van online branding verloopt traag. Toch is het schrijven van goede relevante teksten de beste manier om te zorgen voor groei van de organische vindbaarheid in de zoekmachines. De concurrentie met andere websites is hoog en het belang van het hebben van goed geschreven teksten is groot. Het loont vaak de moeite om voor het schrijven van goede websiteteksten een professionele tekstschrijver in te schakelen.